Por Lucía Vázquez Calvo, Inés Gómez e Alba Llamazares.
O
entroido (nomeado así no sur galego) ou antroido (no norte), é unha
festa de carácter tradicional que se celebra entre os meses de
febreiro e marzo, coincidindo co período inmediatamente anterior á
Coresma.
En
Galicia, celébrase con disfraces e esmorgas moi diferenciadas: son
coñecidos os entroidos de Xinzo de Limia, Laza, Verín e outros
moitos, algúns dos cales están cualificados de festas de interés
turístico nacional.
As
máscaras do entroido galego presentan, segundo as zonas e comarcas,
trazos diferentes. Distinguimos dous grandes grupos: as máscaras
ourensás e as da zona atlántica.
O
entroido inclúe a idea de comer e beber ata encherse destacando as
comidas tradicionais (chourizos, lacóns...) e as sobremesas
especiais como as orellas e as filloas, que son os platos máis
típicos do entroido.
Moi boa a noticia sobre o entroido,gústame moito !! Saúdos
ResponderEliminarPaula Vázquez
Un tema moi interesante. Móstranos o interesante e orixinal que é a nosa cultura. Sin ler isto, eu non sabia os diferentes nomes que hai de entroido e tampouco sabía que houbese varios tipos de máscaras.
ResponderEliminarJose María Ogea